Počet kapsičiek: 12
Ingrediencie
Kapsa (cesto)
- 6 šálok na kocky nakrájaných zemiakov
- 1 šálka ovsených vločiek
- 2 čl himalájskej soli
- 1/2 čl čierneho korenia
Náplň
- 2 šálky mrazenej zeleniny (môžeme použiť hocijakú)
- 1 avokádo
- 1 pl mletej sladkej papriky
- 1 čl himalájskej soli
- 1 pl citrónovej šťavy
- čierne korenie na dochutenie

Postup
- Uvaríme si zemiaky vo vode.
- Po uvarení ich pučidlom roztlačíme na kašu.
- Ovsené vločky si rozmixujeme na múku.
- Do zemiakov pridáme ovsenú múku, himalájsku soľ a čierne korenie.
- Rukami spracujeme cesto.
- Mrazenú zeleninu si uvaríme tiež vo vode.
- Po uvarení pridáme roztlačené vidličkou avokádo, mletú papriku, himalájsku soľ, citrónovú šťavu a čierne korenie na chuť. Všetko zamiešame.
- Naberieme si za hrsť cesta, vytvarujeme väčšie gule a zatlačíme ich prstami, aby sme do nich vložili náplň. Lepšie sa nám bude s kapsičkami pracovať, ak budeme mať navlhčené ruky.
- Kapsičky dáme piecť na plech s papierom na pečenie na 200 stupňov cca 45-55 minút. Doba pečenia závisí od typu rúry.
- Po pol hodinke pečenia kapsičky otočíme na druhú stranu a necháme ďalej piecť.
- Pečieme do zlatista.